Mokka Mokka Mokka

Denne side har jeg tilegnet Kaffe, som er super lækkert i kager, mums.
Den første kage er en Mokka cheese cake.

Denne kage er super nem at lave og smager super godt:

3 lagkage bunde
200 g flødeost
5 blad husblas
150 g florsukker
Stærk kaffe ca. 3 spsk.
200 g valnødder
150 g sukker
5 dl fløde
stærk kaffe og flormelis til en glasur.
sukker smeltes på en pande og blandes med valnødderne, derefter lægges det hele på noget bagepapir og køles helt af.
Husblas lægges i koldt vand
ost og flormelis piskes sammen.
hvis man lige har lavet kaffen kan man blande husblasen i de 3 spsk kaffe og så skulle den gerne smelte, ellers skal husblasen smeltes over et vandbad.
husblas og kaffe blandes med ostecremen. (smag til med kaffe og evt flormelis)
pisk fløden og vend den med oste/kaffe-cremen.
hak valnødderne og vend dem i.
lav en glasur af kaffe og flormelis
hver lagkage bund smøres med mokkaglasuren og derefter fyldes mokka cremen i.
jeg har til min kage valgt at bruge franske makroner på siden.
sættes koldt i nogle timer, smager også rigtig godt dagen efter.
 
 
 
Fregilité
Fregilite er noget så eksotisk som dansk ;0) og det smager fantastisk.


Første gang jeg stiftede bekendskab til denne guddomlighed, var da min svigermor ønskede at jeg lavede den til hendes fødselsdag.

Jeg har valgt at lave den med mokkacreme, men jeg har set mange opskrifter med mange andre smage. Her er min version:

Bund
200 g nødder jeg har brugt mandler og hasselnødder, de fleste opskrifter skriver at nødderne skal være afskallede, men det syntes jeg ikke at de behøver.

200 g flormelis

8 æggehvider

lidt salt

150 g sukker

Æggehvider og salt piskes halv stift, hvorefter sukkert piskes i.

Flormelis og nødder blendes fint og vendes i æggemassen.

Massen fordeles på to bradepander, med bagepapir så firkantet som muligt, massen skal være ens over hele bradepanden og bages ved 150 grader i  ca. 40-50 min.

Bundene skal være helt kolde før bagepapiret fjernes, men det bliver de hurtigt.


Mokka fyld

4 æggehvider husk at de skal være pasteuriseret æggehvider.

200 g sukker

250 g blødt smør

4 tsk pulverkaffe i 2 spsk kogende vand dette er et ca mål, smag selv til når kaffen skal i.


Pisk æggehvider og sukker så det bliver helt stift.

Pisk smøret helt luftigt

Pisk først lidt af æggemassen i smøret og pisk resten i.

smag til med kaffen.


Nu skal kagen samles, smør fyldet i mellem bundene, jeg har delt bundene i så jeg i alt her 4 bunde.

pynt evt med flormelis of chokolade.

stilles koldt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar